Jämtlands Vingård och Örtagård Öst

Vår grundläggande filosofi och strikta regel är att inga genvägar får tas. Allt ska tas om hand, inga tillsatser eller konserveringsmedel får läggas till produkten. Vi jobbar med lokala, närodlade och helst till och med ”otransporterade" råvaror. Vi kallpresser våra bär för att bevara så mycket smak som möjligt, filtrerar inte bort något och vi gör allt för hand.

Tant Augustas kokbok

För 30 år sedan började vi, Bengt och Jan-Anders, två bröder i Jämtlands inland, att experimentera med förädling av de bär och den frukt som man hittar i skogarna runt gården i byn där vi bor. Med stöd av recept från en gammal kokbok, som länge gått i arv i släkten, skapade vi en modern metod för tillverkning av sylt och saft men även nektar och vin.

Byn med Vin & Bin

Vi skaffade egna bin och nära relationer med de bästa odlarna i trakten. Snart hade vi byggt en vingård i farfars gamla lada och så blev Öster Övsjö "Byn med vin och bin".

2006 startade vi Jämtlands Vingård. Sedan dess levererar vi både från vårt varumärke Örtagård Öst och  Jämtlands Vingård till några av världens bästa restauranger.

Jämtlands Vingård erbjuder en mängd alkoholfria men även alkoholhaltiga drycker och i varumärket Örtagård Öst producerar vi allt från kapris på rönnbär till Jämtländska Russin. Allt med ursprung i tant Augustas kokbok.

Vi gillar ärlig mat

Lyckan i att ta hand om det som växer i naturen kring vår gård är vår drivkraft. Att få förädla solmogna skogshallon, mylta från myren eller kvanne från fjällskogen, det är en fantastisk känsla. Vi gillar ärlig mat och äkta smak.

/Jan-Anders och Bengt-Johnny

Tillagd i varukorgen