Glögg

I god tid inför Julmarknaden på Jamtli i Östersund brukar vi ta fram våra kastuller och recept för glöggkoket. Balanserade smaker är viktigt och marknadsbesökarna är kräsna. De är vana att bara köpa det bästa. Redan 2007 fick vår Svartvinbärsglögg Guldmedalj vid SM i Mathantverk. Motivering: "Som att dricka en bra Chilensk cabernet sauvignon i köket när det bakas pepparkakor". Och 2011 var det Blåbärsglöggen som kittlade domarnas gommar till medaljen. Motivering: "En helgjuten produkt med bra balans av sötma, syra och kryddor. Mycket god blåbärskaraktär".

Våra julglögger är alltid alkoholfria.

Svartvinbär,-,blåbär-, och lingonglöggerna kryddar vi av tradition med Kanel, Kardemumma och Kryddnelika. För att få smakbalansen i Blåbärsglöggen tillsätter vi lite citronsyra. Rabarberglöggen har en enkel kryddning med bara Kanel och Vanilj. Cayennepeppar ger glöggerna ett extra sting.

Med åren har vi fått många bartendertips om vad glöggen går att spetsa med och här kommer några:
Till Rabarberglögg passar rom (ex. Captain Morgan Spiced Gold) väldigt bra.
Blåbärsglöggen blandad med konjak (ex. Larsen VS) och ger en god drink.
Svartvinbärglögg och Lingonglögg har i sig balanserade smaker och funkar därför fint tillsammans med vodka. (ex. Absolut Vodka)

Tillagd i varukorgen